Серед основних прав людини варто виділити свободу обирати куди переїзджати та де жити. Ця норма закріплена навіть на міжнародному рівні. Всі нюанси та юридичні аспекти еміграції наших співвідчизників з України та іміграції в Україну іноземців регулюються нормами міграційного права. Юридична фірма «Траст Консалтинг» надає повний комплекс відповідних послуг, а саме:

Оформлення іноземцям ідентифікаційного податкового номера (ІПН)

Здійснюючи діяльність в Україні, піддані інших держав часто змушені взаємодіяти з податковою. Саме тому іноземцю необхідно отримати ідентифікаційний податковий номер (ІПН). Можливі наступні підстави для отримання іноземцем цього документу:

  • працевлаштування;
  • отримання дозволу (виду) на проживання;
  • оформлення громадянства;
  • вступ у спадщину;
  • вступ до вищого навчального закладу;
  • відкриття банківського рахунку;
  • створення юридичної особи;
  • купівля-продаж нерухомості та ін.

 Для отримання ідентифікаційного коду необхідно надати:

  • копію паспорта;
  • нотаріально засвідчений переклад копії паспорта;
  • довіреність, засвідчену у нотаріуса;
  • копію документу, на підставі якого іноземець на законних підставах перебуває в Україні.

 Етапи процедури отримання ІПН через ЮФ «Траст Консалтинг»:

  • підготовчий (консультування, здійснення перекладу оригіналів документів, оформлення довіреності та заяви, формування пакету документів);
  • подача документів в податковий орган України;
  • отримання ідентифікаційного податкового коду (ІПН).

Вся процедура триває від 3 до 7-10 днів.

Більш детальну інформацію про отримання іноземцем ідентифікаційного податкового коду (ІПН) в Україні, ви можете дізнатись на відповідній сторінці нашого сайту.

Посвідка на проживання

Законодавством України передбачено 2 вида дозволів:

  • постійний;
  • тимчасовий.

Головною відмінністю є срок дії посвідки на проживання. У випадку з тимчасовою, період дії складає 12 місяців, але його можна продовжити. Отримати посвідку на проживання в Україні можуть всі фізичні особи, які досягли 16 річного віку. За умови меншого віку, необхідна згода обох батьків, засвідчена підписом нотаріуса.

Переваги оформлення посвідки на проживання:

  • можливість стати громадянином України;
  • право на навчання в місцевих ВУЗах ( в тому числі безкоштовно);
  • відкриття банківських рахунків;
  • дозвіл на ввезення особистого авто;
  • пенсійне забезпечення та ін.

Для отримання посвідки на тимчасове проживання необхідно надати:

  • заяву встановленого зразка;
  • оригінал та копію паспорту з нотаріально засвідченим перекладом;
  • копію всіх сторінок паспорту, на яких є відмітки, штампи та візи;
  • 4 кольорові фотокартки розміром 3,5х4,5 см;
  • квитанцію про сплату офіційного державного сбору;
  • документ, що засвідчує підставу оформлення посвідки на тимчасове проживання (дозвіл на працевлаштування, контракт та ін.);
  • медичну страховку строком на один рік;
  • нотаріальну довіреність на представника.

Щоб отримати посвідку на постійне проживання необхідно підготувати:

  • заяву встановленого зразка;
  • 3 фотокартки розміром 3,5х4,5 см.;
  • оригінал та копію паспорту з нотаріально засвідченим перекладом;
  • копію всіх сторінок паспорту з відмітками, штампами та візами;
  • довідку про склад сім'ї (при укладенні іноземцем шлюбу з громадянином (-кой) України);
  • зокумент із зазначенням поточного місця проживання (реєстрації);
  • довідку про несудимість;
  • довідку про відсутність хронічних залежностей та інфекційних захворювань (список наведено у відповідному нормативному акті).

Головна перевага посвідки на постійне проживання в Україні - набуття практично всіх основних прав громадянина країни.

Більш детальну інформацію про отримання посвідки на постійне проживання в Україні, ви можете дізнатись на відповідній сторінці нашого сайту.

Дозвіл на працевлаштування іноземця

Якщо іноземець хоче офіційно працевлаштуватись в Україні або підприємство прийняти на роботу громадянина іншої держави, то необхідно отримати офіційний дозвіл на працевлаштування в Україні від державного центру зайнятості. Для цього в виконавчий орган подають:

  • заяву встановленого зразка;
  • копії документів з нотаріально засвідченим перекладом про отримання освіти та рівня кваліфікації;
  • копії сторінок паспорта, що містять особисті дані, з нотаріально засвідченим перекладом;
  • 2 кольорові фотокартки (3,5х4,5 см);
  • довідку про відсутність залежностей, хронічних та інфекційних захворювань;
  • документ, що підтверджує відсутність необхідності надання працівнику допуску до державної таємниці, пов'язаної з службовими обов'язками;
  • засвідчену нотаріусом довіреність на представника.

Документи розглядаються комісією протягом 7 робочих днів. Ще через 3 дні, у випадку прийняття комісією позитивного рішення, відбувається оформлення та видача дозволу.

Більш детальну інформацію про отримання іноземцем дозволу на працевлаштування в Україні, ви можете дізнатись на відповідній сторінці нашого сайту.